top of page

KORPSET SOM VERKEN MARSJERER ELLER HAR UNIFORMER

Men vi gjør gode konserter og spennende prosjekter gjennom hele sesongen.

Opus 82 er et av Norges ledende amatørkorps. I snart 39 år har vi vist stor sjangerbredde og høy kvalitet i våre konsertproduksjoner. Vi har særlig interesse for originalskrevet musikk for janitsjar-besetning og har blant annet fremført Ingolf Dahls klassiske og komplekse Sinfonietta, Blue Shades av Frank Ticheli og Arnold Schönbergs Tema og variasjoner i tidligere Norgesmesterskap.

 

I tillegg til å bringe den originale korpsmusikken fram i lyset, er Opus 82 bevisst sin rolle som kulturtilbyder i lokalsamfunnet. Derfor samarbeider vi iblant med lokale kor, dansere og solister for å gi et bredere publikumstilbud.

 

I desember 2015) var vi de første i verden som fremførte balletten Nøtteknekkeren av Tsjaikovskij i sin helhet med blåsebesetning. I samarbeid med dansere fra Bærum kommune ved KGB dans og ballett ble fire forestillinger ble vist for fulle hus i Bærum kulturhus. Forestillingen med oss i orkestergraven ble gjentatt i 2017 og 2019.

 

Opus 82 ble stiftet i 1982. Korpset dirigeres av Sverre Olsrud som til daglig spiller euphonium i Forsvarets stabsmusikkorps.

Opus 82 støttes av Bærum Kommune

Logo Bærum Kommune
bottom of page